Om oss

Pär ingenjören och Margareta målaren

Lever i symbios sedan många år och delar ljuvt och lett det som livet bjuder oss. Något av det goda delar vi med oss av här på de olika sidorna, hoppas det kan komma till glädje och nytta!

Pär – civilingenjör, elektroteknik, nästan 30 år på IBM som systemutvecklare, sedan 1997-2007 på Ericsson, nu pensionär sedan november 2007.
Naturintresserad sedan barnsben, ordförande för SNFs Sollentunakrets 1980-85, tycker om fågelskådning, har deltagit i inventering av Sollentunas flora.
F.d. körsångare, bl a i Akademiska Kören 1987-97, numera publik. Oftast till dotter Karin, alt, i Västerås Kammarkör. Sedan april 2005 finns barnbarnet Pelle med i sammanhanget, och i februari 2007 utökades den lilla familjen med lille Lars.
Ett gammalt fotointresse har väckts till liv, mycket tack vare digitalkameran och Photoshop. Några webbsidor har det blivit också, t ex för Renprodukter.

Margareta – konstnär – CVn finns på Konstnärssidan, delar Pärs natur-, musik- och fotointresse. Mat- och dryckroad, se sidan om Smaskens, gör vackra och goda tårtor och andra bakverk. Välkommen in i den virtuella kakboden!

 

 

PoM


Att beskriva sig själv gör man kanske enklast genom att berätta om vad man tycker om. Här finns några smakprov. Småbilderna nedan leder direkt till de olika avsnitten, klicka på dem bara.Margaretas kakbod

1986 började i Sollentuna en kammarmusikserie, Amorina Recitals, som skulle fortsätta i 16 år med fem konserter på lördagseftermiddagar varje vinter. I pausen serverades kaffe och bullar, men efter ett par år tyckte Margareta att det vore roligt med en specialkaka i stället, så hon började komplettera Balders bulle med egna bakverk. Så småningom började vi namnge kakorna efter vad som spelades, t ex bakelsen Appassionata när det var Beethoven på programmet. Det blev rätt fullt i vårt kök med bakverk under veckan före varje konsert. Under en säsong blev det cirka 1500 bakverk!

Vi gjorde en hemsida till Amorina Recitals också, med bl a en baksida(!) innehållande recept på några av de kakor som serverades i pauskaféet. Här är en länk till den, som den såg ut när konsertserien och därmed dess hemsida lades ner. Här bredvid några virtuella smakprov!.

Baka en småkaka från ett av Margareta översatt och utprovat recept som står under rubriken "Mitt bästa recept" i nr 7-8 av Allt om Mat 2004 som utkom den 14 april 2004:

"Kryddiga Sirapskakor / Molasses Crackles", upphittat i en deckare av Joanne Fluke. Om den kakbakande detektiven finns att läsa mer om på vår sida om Språk/Böcker, under avdelningen Deckare.

Anns tårta
Margareta bakade den här tårtan till Ann 

 

Kakbord